Strategiakonsultti Rdigosta - keitä olemme

Rdigo on kotimainen strategia boutique

Strategiakonsulttimme erikoisalaa on ihmisten laaja osallistaminen strategiatyöhön tehokkaasti digifasilitoinnilla hyödyntäen viimeisimpiä työkaluja. Jalkautusta ei tarvita kun strategia luodaan yhdessä, koko henkilöstön kanssa. Autamme teitä haastamaan nykyajattelua ja löytämään strategian kovan ytimen. 

Yksinkertaistamme strategiatyön lopputuloksen yhdelle sivulle, Strategy 1Pagerille. Tuemme teitä johtamaan strategian implementointia ketterästi strategiataulun avulla.

Strategiakonsulttimme käyttämät digivälineet ja digikyselyt nostavat workshoppien tulokset uudelle tasolle. Tutustu Rdigon tarinaan ja partnereihin alla.

Strategiaprosessi. Strategia lentoon eKirja

Rdigo Oy Sähköposti: etunimi.sukunimi@rdigo.com

Uudenmaankatu 2 C 19, 00120 Helsinki
Y-tunnus: 2120858-0

Lähetä viesti tai varaa aika.

Markus Westerlund, Senior Partner, toimitusjohtaja

”Opimme aina vaan lisää strategian ytimen löytämisestä jokaisessa projektissa. Asiakkaidemme tukeminen näillä opeilla on hyvin motivoivaa. Yksinkertaisuus on valttia ja nopea tie euroihin.”

Markus on strategian ja asiakkuuksien hallinnan ammattilainen ja perusti Rdigon vuonna 2007.

Ennen sitä hän työskenteli 10 vuotta konsulttiyhtiö Vectian toimitusjohtajana. Hänellä on myös pitkä ura ICT-alalla, kansainvälisessä myynnissä, markkinoinnissa ja liiketoiminnan kehittämisessä mm. Nokiassa ja ICL:ssä. Markuksen erityistaito on muokata innovatiivisia konsepteja yksinkertaiseen, käytännönläheiseen ja toteuttamiskelpoiseen muotoon. Hän on ollut uuden teknologian hyödyntämisen pioneeri erikoisalana. Erikoisalana on nyt koko henkilöstön mukaan ottaminen strategian pohtimiseen kiitos teknologian. 

Markuksella on yhtä pitkä menestys vapaa-ajan urallaan kuoronjohtajana.

Soita 050 67030, mailaa tai varaa aika suoraan Markuksen kalenterista 

Lähetä viesti tai varaa aika.

Erkki Kari-Koskinen, Senior Partner

”Olen parhaimmillani tilanteissa, joissa pitää haastaa totuttua ajattelua ja löytää uusia näkökulmia. Ajatusten kirkastaminen ja kiteyttäminen inspiroivaan muotoon on vaativa tehtävä, mutta se on todella palkitsevaa. Erityisesti silloin, kun asian ydin oivalletaan yhdessä. Yksinkertaisuutta ei voi viedä sisään, vaan monimutkaisuus on otettava ulos. Olen huomannut, että tämä pätee lähes kaikissa tilanteissa.”

 
Erkki on toiminut strategiakonsulttina lukuisissa yrityksissä rakennusalalla, energia-sektorilla, ICT-yrityksissä, asiantuntijayrityksissä ja julkisen sektorin organisaatioissa. Tyytyväisiä asiakkaita löytyy suurista pörssiyrityksistä pieniin kasvuyrityksiin. Erkki on kerännyt liikkeenjohdon kokemusta yli 15 vuoden aikana mm. Fortumissa yksikön-johtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Hänellä on myös ollut lukuisia hallitusjäsenyyksiä.
 
”Harrastuksia on vuosien varrella tullut ja mennyt ja niitä olisi tylsä luetella tässä. Nykyisin uusien juttujen kokeileminen kiinnostaa, kunhan se ei ole liian vaarallista.” 
 
Soita 050 453 6547, mailaa tai varaa aika suoraan Erkin kalenterista.

Lähetä viesti tai varaa aika.

Veli-Matti Savo, Senior Partner

”Ihmiset keskiössä on omistajan etu. Tähän lauseeseen kiteytyy ajatukseni, kokemukseni ja nykyinen fokukseni. Strategian toteutuksessa onnistutaan usein sitä paremmin mitä rohkeammin organisaation ihmisiä osallistetaan mukaan strategiatyöhön. Ja uusia kuplan ulkopuolelta tulevia hyviä avauksia syntyy kun niille annetaan lupa.”

Veli-Matti on toiminut strategiakonsulttina monissa hyvin erilaisissa yrityksissä mm. teknologia-, rakennus-, palvelu- ja energiayhtiöissä – pääasiassa yksityisen sektorin, mutta myös julkisen sektorin yrityksissä. Toimeksiannot ovat sisältäneet omistaja- ja liiketoimintastrategioita, niiden toteutusta sekä toimitusjohtajien ja johtoryhmien sparrausta.

Veli-Matin taustalta löytyy vahva kansainvälisen liikkeenjohdon kokemus mm. yksikönjohtajan /toimitusjohtajan/ maajohtajan tehtäviä Martelasta ja Parocista. Tehtäviin on sisältynyt erityisesti liiketoimintojen, myynnin, markkinoinnin sekä yritysvastuullisuuden johtamista – mutta myös yritysten perustamista, liiketoimintojen ostamista ja myymistä. Tästä hänelle on syntynyt myös laaja ja syvä eri kulttuurien ymmärrys.

Veli-Matti on hallituspartnerina aktiivinen hyvän hallitustyön puolestapuhuja sekä toimii myös itse hallituksissa.

Hän rentoutuu merellä purjehtien – mielellään perheensä parissa.

Soita 0400 688535, mailaa tai varaa aika suoraan Veli-Matin kalenterista.

Senior Advisors

Bo Harald, Board Professional, Asiakastieto, Zef, Transmeri

”Globaali kilpailu, eksponentiaalisesti etenevä digitalisaatio ja tietotulva luovat uusia haasteita ja mahdollisuuksia kaikissa organisaatioissa. Yrityksen mission kirkastaminen luo vahvan pohjan ja pitkäjänteisyyttä myös strategisille linjanvalinnoille. Mahdollisimman käytännönläheinen ja kokeileva eteneminen vie sen jälkeen tehokkaasti yhteiseksi koettuun tahtotilaan.”

Bo on asiakaspalveluprosessien ja myynnin digitalisoinnin asiantuntija. Hän työskenteli Nordeassa ja sen edeltäjäpankeissa mm kansainvälisessä verkostossa, vastasi suurasiakastoiminnasta, Helsingin ja Läntisen Suomen aluepankeista ja varatoimitusjohtajana maksuliike/verkkopankki ja e-businesspalveluista pohjoismaisella tasolla, sitten Tiedon Executive Advisors yksikön johtajana. Bo on Real Time Economy ohjelman perustaja ja toimii nyt Taltio-ohjelman visioryhmän vetäjänä. Aikaisemmin hän toimi mm EU:n komission Expert Group on e-Invoicinging puheenjohtajana, Mobey Forumin perustajana ja puheenjohtajana sekä Visan ja Microsoftin Advisory Boardeissa.
 
Bo harrastaa lukemista, rakentamista, saaristoa ja ruuan laittoa. Rdigo Senior Advisor vuodesta 2016.

Anne Laakso, CEO Digital Business, Marketing, Communications

”Brändien rakentamisessa ja markkinoinnissa pärjää, kun muistaa pitää maalaisjärjen mukana. Keitä me olemme, minne olemme menossa ja kuinka palvelemme asiakkaitamme. Digitaalisuudessakaan ei kannata hukata itseään teknologioiden ja järjestelmien maailmaan, vaan pitää tämä sama polku kirkkaana mielessä.”

Anne on toiminut markkinoinnin, brändien rakentamisen, viestinnän ja digiliiketoiminnan johtotehtävissä pankissa, teollisuudessa, sekä vähittäis- ja tukkukaupassa. Näissä kaikissa tehtävissä punaisena lankana on ollut aina asiakas- ja palvelukokemusten luominen ja kehittäminen, sekä myynti. Anne kouluttaa myös yrityksiä ja yksityisiä ihmisiä sosiaalisen median saloihin. Annella on kokemusta monen kinkkisen tilanteen hanskaamisesta ja kääntämisestä positiiviseksi sekä digimaailmassa, että kaupan lattialla.
 
Annen löytää viikonloppuisin useimmiten metsästä, seuranaan kaksi koiraa. Sitkeyttä testataan elokuvafestivaaleilla, missä menee hyvinkin kolme leffaa putkeen yhden illan aikana. Hän viihtyy hyvin myös keikoilla, musiikkigenrenä kaikki mahdollinen klassisesta metalliin. Rdigo Senior Advisor vuodesta 2016.

Kari J. Mäkelä, CEO & Board Professional

”Strategiatyössä niinkuin johtamisessa yleensäkin on todella tärkeää tehdä asiat mahdollisemman yksinkertaisesti, selkeästi ja viivytyksettä. Strategian toteuttamisen läpinäkyvä ja jatkuva kommunointi kaikilla organisaation tasoilla on myös ehdottaman välttämätöntä.” 

Kari on perustanut ja johtanut menestyksekkäästi useita kansainvälisiä, mutta Suomi-taustaisia ohjelmistoyrityksiä yli 20 vuoden ajan sekä ollut mukana useissa yrityskaupoissa ja rahoituskierroksissa ns. pöydän molemmilla puolilla. Operatiivisten johtotehtävien lisäksi hän on toiminut yrittäjiä vahvasti tukevana ja käytännönläheisenä sijoittajana sekä hallitusammattilaisena jo yli 10 vuoden ajan. Tälläkin hetkellä Kari toimii lähes 10 yhtiössä sijoittajana, neuvonantajana, hallituksen jäsenenä ja/tai puheenjohtajana.
 
Jääkiekon harrastaminen senioritasolla pitää Karin vireessä kuten myös uiminen, golf ja kuntosalilla käynti. Rdigo Senior Advisor vuodesta 2016.

Outi Impivaara, CEO Oicon Oy

Valmentaessani johtajuuden sekä vuorovaikutustaitojen kehittämisessä käytän hevosia avustamassa osallistujien oivaltamista omasta toiminnastaan.”

Outi on toiminut yritysvalmentajana vuodesta 2003 saakka ensin 8 vuotta Trainers’ Housessa sekä sen jälkeen yrittäjänä Oicon Oy:ssä. Ennen valmentajauraansa hän toimi 17 vuotta ICT toimialalla tiimivetäjänä ja projektipäällikkönä sekä kotimaassa että kansainvälisissä kehityshankkeissa.
 
Outi on valittu vuoden 2016 valmentajaksi MLP-verkoston, Modular Learning Process Finland Oy:n DISC-tuoteperheen tuloksista asiakasorganisaatioissa. Rdigo Senior Advisor vuodesta 2017.

Sami Lindström, Senior Legal Advisor

”Strategisten riskien tehokas hallinta edellyttää riskikuvan päivittämistä. Eritoten maineriski on noussut yhdeksi merkittävimmistä ellei merkittävimmäksi strategiseksi haasteeksi. Siitä huolimatta suurin osa yrityksistä ei ole ottanut sitä strategia- ja riskienhallintatyössään huomioon lainkaan.”

Sami on vaikuttanut yli kaksikymmentä vuotta kansainvälisessä teollisuudessa, asianajomaailmassa sekä nykyisin ruotsalaisen liiketoimintakonsulttiyhtiön Kiinan ja Aasian toimintojen partnerina . Hän on toiminut lukuisten erilaisten hallituskokoonpanojen, valiokuntien sekä johtoryhmien neuvonantajana ja sihteerinä. 
 
Sami on auttanut useita kotimaisia ja ulkomaisia yhtiöitä tehostamaan compliance-prosessejaan analyysein ja strategiatyön kautta, sekä hoitanut lukuisia sisäisiä selvityksiä eri puolilla maapalloa. Samin ambitiona on mm. auttaa erilaisia yrityksiä hahmottamaan ja torjumaan erilaiset maineriskiin kohdistuvat uhat sekä parantamaan kannattavuuttaan strategialähtöisen compliancen avulla. Sami toimii nykyisin Helsingin kaupungin johtavana juridisena neuvontajana ja Asia Perspective (Shanghai) Co Ltd:n konsulttina partnerina. Rdigo Senior Advisor vuodesta 2016.

Rdigon tarina

Senior Power!

Olemme seniorkonsulttien strategia-boutique. Haastamme olemassa olevia liiketoimintamalleja ja johtamiskäytäntöjä. Rdigon dna on strategian yksinkertaistaminen, sekä laaja osallistaminen tehokkaaseen strategityöhön digifasilitoinnin avulla. 

Tarinamme alkoi vuonna 2007, jolloin perustimme pienen, kokeneiden seniorien edelläkävijäputiikin strategian konsultointiin. Yli 10 vuotta konsultointifirman toimitusjohtajana oli opettanut Markukselle paljon ja nyt mielessä kutkutteli ajatus toteuttaa strategioita paljon nopeammin, puolessa ajassa ja aivan uudella tavalla.

Ajatus yksinkertaistamisen tärkeydestä kirkastui. Markus oli kyllästynyt ”ylihienoon” konsultointiin ja valtavaan materiaalimäärään raportoinnissa, se kun ei välttämättä nosta laatua yhtään – jopa päinvastoin. Ideana on toimia tiimalasi-mallin mukaisesti, kerätään ja tiivistetään.

Yksinkertainen kiteytys helpottaa muistamista. Syntyneestä tarinasta tiimit vievät strategian käytännön tasolle omassa toiminnassaan.

Rdigo nimi

Nimen keksiminen oli haastavaa, kaikki järkevät nimet tuntuivat olevan varattuja. Listattuamme liudan sanoja päädyimme latinan sanaan ”redigo” – minä uudistan, minä muokkaan. Kun vielä ruotsinkielen sana ”redaktör” tulee verbistä ”redigare”, alkoi pitkän latinan lukijakin innostua. Jotta webnimestä saataisiin .com loppuinen, piti sanasta vielä tiputtaa e-vokaali pois. Yrityksen nimeksi tuli Rdigo [lausutaan ”erdigo”].

Miksi Rdigo?

Digifasilitointi innostaa – välineillä on väliä!

Toiminta sai heti vauhtia. Työ oli käytännönläheistä ja asiakkaita oli kiitettävästi alusta alkaen. Yksinkertaisuuden viesti otettiin hyvin vastaan. Fokuksemme on strategian laittamisessa tulille. Olemme digisenioreita! Kokemus on osoittanut, että ”välineillä on väliä”. Välineet tuovat tietoa ja tieto parantaa ajattelun laatua. Siksi olemme miltei pakkomielteisiä uusien välineiden tuomisesta konsultointiin. Teemme digiworkshoppeja ja autamme yrityksiä implementoimaan strategian helppoja digivälineitä hyödyntäen. Olemme palvelleet yli 150 asiakasta, eri toimialoilla yli 20 maassa.

Laita strategia tulille – Igniting Strategies

Strategian luonti ja kiteyttäminen yksinkertaiseen muotoon, sekä toimeenpanon nopeuttaminen on kenelle vaan innostavaa! Strategia muuttuu tehokkaaksi vastaa kun ihmiset osallistutetaan tulkitsemaan strategiaa omaan työhönsä. On oleellista haastaa yrityksen strategista ajattelua perimmäisten kysymysten kautta. Ulkopuolisen seniorihaastajan käyttämisen etuna on nykyajattelun kyseenalaistaminen vaivattomammin.

Pitkän kokemuksemme kautta tunnemme strategian johtamisen tyypilliset haasteet, sekä niiden voittamisen tavat. Asiakkaamme ovat kiittäneet erityisesti osallistamista, yksinkertaisuuden voimaa ja digitaalisia fasilitointi-tekniikoitamme. Alla on jaottelu ja lyhyt kuvaus tarpeista ja palveluistamme.

Ihmisten osallistaminen

Ongelma: Ihmiset eivät ota vastuuta muutoksen tekemisestä, uusiutumisesta ja uusista tavoitteista, jolloin strategia ei toteudu.

Ratkaisu: Tarjoamme prosessin, jossa koko henkilöstö on alusta pitäen mukana keksimässä ratkaisuja – todetaan yhdessä, minne halutaan mennä, jolloin arki muuttuu automaattisesti ihmisten sisäistäessä uuden suunnan. Prosessi hoidetaan nettikyselyillä, keskusteluilla ja haastatteluilla.

Strategian luonnin ja toimeenpanon fasilitointi

Ongelma: Asiat tehdään aina vanhalla, totutulla tavalla, vaikka tarvittaisiin tuoreutta ja uutta laatua lähestymistapaan. Oma fasilitointi on työlästä ja vaatii myös ammattitaitoa. Kokouksissa on hyvää keskustelua, joka tuottaa usein vain vähän lopputulemia ja johtopäätöksiä… 

Ratkaisu: On vaikeaa ajatella ulos uomasta, kun vanhat lukot rajoittavat. Hyväkin asia jää huomiotta, jos ”väärä” ihminen esittää sen. Rdigo haastaa ajattelun ja vie sen ulos mukavuusalueelta. Harha-askeleiden riski pienenee pitkän liiketoiminnassa hankitun seniorikokemuksemme ansiosta.

Strategian haastamisella pehmeät kohdat esille

Ongelma: Usein strategia tuntuu verekseltään tosi hyvältä, mutta se ei jostain syystä lähde toteutumaan. Syynä voi olla strategian elinkaaren 7 ansaa, johon kuka tahansa astuu yllättävän helposti.

Ratkaisu: Rdigo osaa haastaa strategiasi siten, että sen kova ydin kirkastuu. Esitämme tehokkaiksi todetut, perimmäiset kysymykset, joiden avulla tunnistamme strategian pehmeät kohdat. Ohjeistamme toimitusjohtajan tai liiketoimintayksiköiden vetäjien kirjoittamaan strategian tarinaksi. Annamme palautteen kahden kesken ja kehittämme tarinan kirkkautta.

Strategiakartta, Strategy 1Pager, ketterä strategia, hyvä strategia

Strategian yksinkertaistaminen ja kiteyttäminen

Ongelma: Strategia tuntuu monimutkaiselta, koska se on liian korkealentoinen, tai täynnä abstrakteja termejä. Usein mielikuvat ovat vaikeaselkoisia ja kaukana ihmisten todellisuudesta. Tästä johtuen strategiaa ei ymmärrä tai muista. Kun strategiaa ei koeta olennaiseksi, sitä ei toteuteta.

Ratkaisu: Teemme kiperät, mutta tarpeelliset kysymykset ytimen esiin kaivamiseksi. Kiteytämme ja keitämme kasaan ison materiaalin. Autamme kirjaamaan strategian yhdelle sivulle – Strategy 1Pageriin, jossa vain kova ydin jää jäljelle.

Hallitus mukaan strategiatyöhön

Ongelma: Hallituksen näkemys toiminnan suunnasta jää helposti tarkistamatta prosessin alussa. Hallituksen jäsenillä voi olla erilaisia odotuksia kuin mitä toimiva johto ajattelee. 

Ratkaisu: Hallitus otetaan mukaan työskentelyyn prosessin alussa, keskellä ja lopussa. Tällä varmistetaan että hallituksen näkemys on läsnä ja että toimiva johto vie yritystä hallituksen määrittelemään suuntaan. 

Gäppi strategian ja tavoitteiden välillä

Ongelma: Usein hienosti muotoillun strategian ja arjen tekemisen väliin jää gäppi. Tavoitteiden asettaminen jää helposti taka-alalle ja ketju katkeaa, jolloin toiminnan suunta ei käänny toivotusti. 

Ratkaisu: Autamme sulkemaan gäpin ja integroimaan strategian arjen tekemisiin. Strategiset ja operatiiviset tavoitteet kerätään samaan työpinoon, tehtävät priorisoidaan (sprinttijohtaminen), jolloin aktiivinen työpino pienenee. Katkeamaton ketju mahdollistaa omiin tavoitteisiin ja tekemisiin keskittymisen ja strategia alkaa toteutua vauhdilla. Lisäksi katselmoimme kokouskäytännön, jotta ihmiset osallistetaan oikealla tavalla. (kts. osallistaminen).

Strategiaprojektien johtaminen

Ongelma: Projekteja on liikaa, eikä kellään ole selvää kuvaa siitä, mitä kaikkea ollaan tekemässä. Strategiset projektit sekoittuvat muiden joukkoon. Priorisointi ei toimi – energia jakautuu liian moneen asiaan ja tärkeimmät projektit viivästyvät, koska resurssit eivät riitä.

Ratkaisu: Projektisalkun siivous ja priorisointi. On olemassa uskomus, että resursseja käytetään viisaammin kun ne ovat keskitetysti hallittuja – minkä ajatuksen haluamme haastaa. Vain 40% strategian toimeenpanosta vaatii projektin, 60% tehdään linjassa työtapojen päivittämisellä. On hyvä pystyttää erillinen Strateginen PMO, joka varmistaa, että sovitut asiat ovat käynnissä. Se arvioi vaikuttavuutta ja katsoo että projektin tavoite ei paisu.

Työtapojen uudistamisen fasilitointi

Ongelma: Strategia ei jalkaudu. Laiva ei käänny riittävän nopeasti. Silti uskotaan, että strategia toteutuu projekteilla.

Ratkaisu: Käynnistämme rinnakkain kaikkien tiimien omat pienet strategian tulkitsemisprosessit. Jokainen tiimi tunnistaa kahdessa viikossa, mikä uusi työtapa on ensiaskel strategian suuntaan. Tiimi seuraa omien työtapojensa uudistamista liikennevaloin puhelimella – kts. LATO Strategy Tool. Rdigo auttaa kirjaamaan tavoitteet ja toimenpiteet välineeseen oikealla tarkkuustasolla.

Rdigo

Olemme kokeneiden strategiakonsulttien ja partnereiden tiimi. Teemme kädet savessa työtä voittavan strategian löytämiseksi koko organisaation innostamisen kautta. Käyttämämme välineet tekevät vetämistämme workshopeista poikkeuksellisen tuloksekkaita. Saatat hämmästyä!

Jätä yhteydenottopyyntö

Rdigo

Copyright 2021 – Rdigo Oy

Tilaa maksuton eKirja.

Ota yhteyttä